maandag 24 juli 2017

Tortelloni met arrabiatasaus

2-3 personen

2 pakjes verse tortelloni arrabiata (AH koelvers)
1 blik tomatenstukjes (Mutti)
1 eetlepel tomatenpuree (Mutti)
1/2 rode peper fijngesneden met of zonder zaadjes (metzaadjes is pittiger)
1 kleine ui gesnipperd
1 grote teen knoflook geperst
peper en zout uit de molen
handje verse peterselie fijn gehakt
olijfolie
ricotta (optioneel)

Fruit in een pan de ui in olijfolie tot het zacht is. 
Voeg de knoflook toe en de rode peper.
Bak 2 minuutjes op halfhoog vuur.
Voeg het blik tomaten en de puree toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng aan de kook, roer goed door en laat dan op laag vuur ca 30/45 minuten  sudderen onder regelmatig roeren.
Voeg desnoods een beetje water toe als het te droog wordt.

Zet een grote pan op het vuur met water en breng aan de kook.
Kook de tortelloni in het kokende water volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
Zodra de tortelloni gaar is schep je hem vanuit de pan direct in de pan met saus.
Laat door en door warm worden.
Serveer de tortelloni arrabiata in diepe borden met een schep ricotta en een frisse salade erbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten