dinsdag 16 mei 2017

Tagliatelli met zongedroogde tomaten en aubergine

2 middelmaat uien gesnipperd
2 teentjes knoflook fijn gehakt
2 eetlepels olijfolie
1 medium aubergine in blokjes gesneden
handje verse peterselie en bieslook
115 gram zongedroogde tomaten op olie
snufje chilivlokken
200 gram creme fraiche
250/300 gram tagliatelli
zout en peper
parmezaanse kaas of pecorino

Verhit de olie in een pan en fruit ui en knoflook op laag vuur 5-6 minuten.
Voeg de aubergineblokjes toe en bak nog 5 minuten mee.
Doe de zongedroogde tomaten, peterselie, bieslook en chilivlokken bij het mengsel en bak 10 minuten op laag vuur met deksel op de pan.
Schep de creme fraiche door het mengsel en laat nog 5 minuten sudderen.

Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Doe de groentesaus in een blender of pureer met een staafmixer tot een pasta.
Giet de tagilatelli af en schep terug in de pan.
Schep de auberginesaus door de pasta en laat nog even door en door heet worden.

Schep de pasta in borden en rasp er wat pecorino of parmezaanse kaas over

Bron: MeatFreeMondays

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen