dinsdag 2 mei 2017

Frittata met artisjok en krielaardappel

1 blik artisjokharten op water
250 gram krielaardappeltjes
1 eetlepel olie
1 ui 
2 tenen knoflook
4 eieren medium
1 afgestreken eetlepel maizena
2 eetlepel peterselie fijn gehakt
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
zout en peper

Laat de artisjokken uitlekken in een vergiet en spoel ze af.
Halveer de artisjokken
Kook de krielaardappel 10 minuten in wat water
Pel de ui, halveer en snij in dunne plakjes.
Hak de knoflook fijn.
Klop eieren los met maizena, peper en zout en de kaas.
Als de aardappeltjes gaar zijn giet je ze af.
Halveer de aardappeltjes.

Verhit olie in een pan en bak de aardappeltjes een beetje bruin.
Voeg ui en knoflook toe en bak kort mee.
Giet het eimengsel over de aardappels en leg de artisjokken op het mengsel.
Laat het ei met een deksel op de pan op laag vuur stollen.
Strooi peterselie over de frittata en snij in punten.
Serveer met brood en een salade.

Bron:  La Vita è Bella - Jolande Burg

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen